Ontruimingsplattegronden

Sonon kan voor uw pand of complex ontruimingsplattegronden maken. Een ontruimingsplattegrond is een plattegrond die de werknemers of bezoekers van uw pand of complex laten zien waar ze zich bevinden en hoe ze bij een calamiteit het beste kunnen vluchten. Ze zijn bedoeld om preventief te gebruiken door oriëntatie vooraf. Het is daarom dan ook aan te raden om ze op te hangen op plaatsen waar veel mensen komen of staan te wachten. Bijvoorbeeld bij liften, koffieapparaten, kopieermachines, recepties en wachtruimtes.

Ontruimingsplannen en ontruimingsplattegronden zijn vanuit het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) verplicht om te hebben als er in het pand/complex een brandmeldinstallatie aanwezig is.

Als er al plattegronden van uw pand/complex bestaan, dan gaan we aan de hand van die plattegronden het pand doorlopen om te kijken of deze nog kloppend zijn. We gebruiken deze dan dus als basis. Zijn er geen plattegronden, dan is dit geen probleem. We nemen dan het gehele pand op en werken het voor u uit. We adviseren u in het aantal aan te brengen plattegronden en leveren u die in PDF en fysiek. De fysieke plattegronden worden in aluminium kliklijsten, Dibond, gerecycled PVC of op nalichtende beplating geleverd.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.