Vervoersbusje Herbergier De Ehze

Sonon is gevraagd om door middel van sponsoring bij te dragen aan de aanschaf van een auto voor Herbergier De Ehze te Almen. Dit is een woning voor mensen met een vorm van dementie die niet meer in hun eigen huis kunnen of willen wonen. Uniek aan deze woning is de schitterend gelegen locatie, de persoonlijke zorg en aandacht en zeker ook het feit dat (echt)paren kunnen samenwonen in een ruime kamer. Zo kunnen partners die geen hulp nodig hebben alsnog wel bij hun partner blijven die wel hulp nodig heeft.

Vaak is het goed om je eens te verplaatsen in de situatie van een ander en eens door zijn/haar bril te kijken. Hoe zou ik het zelf vinden als mijn partner dementie krijgt en we daardoor uit elkaar moeten? Deze vraag zorgde voor een extra drive om in te stemmen met de sponsoring en hun hiermee te ondersteunen. Door aan deze auto bij te dragen kunnen inwoners af en toe ergens naartoe en kunnen boodschappen gedaan worden.

Laatst mochten we bij een gezamenlijk avondeten zijn. We spraken toen met bewoners die daar als echtpaar naartoe zijn verhuisd. Wat een dankbaarheid mochten we daar beleven voor het feit dat ze daar samen kunnen zijn. Dit zorgde voor een blij gevoel dat wij daar een klein steentje aan bij hebben kunnen dragen. Diegene die daar werken verdienen hiervoor echt alle lof! Heeft u de auto al zien rijden?